spookyMulder išče resnico

Špehofobija

7.11.2007

null

Revije Nova ne kupujem, preprosto zato, ker me ne zanima vsaka kvazi (ne)zanimiva podrobnost in življenja kvazi slavnih ljudi, mi je pa tokrat prišel pod roko zadnji izvod, ki me je prepričal, da so se tej reviji zares skisali možgani – celo do te mere, da se sedaj iz nje prav ironično norčujejo celo tisti, ki jih napade.

V mislih imam Novino “novinarsko” raco o debelosti Špele, pevke iz skupine Atomik Harmonik. V zadnjem času sem slišal nekaj govora o tem, da so jo pri Novi označili za zašpehano bajso, nisem pa si mislil, da so se tega lotili na tako bebav način. Tako so se Špele na naslovni strani oktobrske številke lotili s slogani “Počila bo“, “Atomska eksplozija” in “Špela je z vsakim nastopom bolj baročna“.

Tragična ironija vsega tega je bila, da slika nikakor ni slikala teh opisov, saj je Špela na naslovnici izgledala prav seksi, s poštenimi ženskimi oblinami, da jo je bilo radost pogledati. Okej, res ni izgledala kot koščene manekenke, ki so trenutno v modi in ki se jim da že na 10 metrov prešteti vsa rebra, toda verjetno bi si samo največji hinavci upali trditi, da se jim zaradi tistih nekaj več kilogramov ne zdi več privlačna.

A glej hudirja, burka se nadaljuje z novo številko (ki mi je prišla v roke in s pomočjo katere sem tudi videl izvirne Novine špehofobne bedastoče). Na tokratni številki Nove je znova Špela, vendar tokrat v fitnesu, pod in nad njo pa se bohotita naslova “Špeh se ji trese” in “Ne bo počila“, na naslednji strani pa “Topi špeh” in “Mitja jo ima rad okroglo“. Če se le da, se vzdržim grdih besed, a tokrat je bilo vse, kar mi je prišlo na misel: WHAT THE FUCK!?!

Se je svetu zares že povsem zmešalo? Po eni strani se mečemo ob tla, ko vse več deklet boleha za bulimijo in anoreksijo, po drugi strani pa revije objavljajo take izprijene neumnosti, kjer kar tekmujejo, kdo si bo izmislil bolj imbecilen (in recimo temu provokativen) naslov, kot da gre za nekakšen zločin, če človek ni suh kot obešalnik? Hja, kot prvi Adi Smolar: Vse za dobr biznis, vse za dobr dnar! Nova je pač očitno pripravljena objaviti vsako neumnost in jo nategniti do neskončnosti, ker ve, da kupci takih časopisov pač najraje (zavoljo lastne negotovosti) berejo o t.i. nepopolnostih družbenih idolov.

A največja ironija potem nastane, ko Novine norčije izrabijo tudi “napadeni” zvezdniki, ki se naredijo, kot da so vse skupaj vzeli smrtno resno, kot je to storila Špela, ki se je sedaj podala na hujšanje, namesto da bi Novi povedala, kar ji gre in jo poslala tja, kamor sonce nikoli ne posije. Jasno, zvezdniki živijo od tega, da so ves čas v središču medijske pozornosti, zato se Špela pač noče zameriti Novi, ampak je vse skupaj obrnila v svojo korist in svojo promocijo, seveda na račun Novine neumnosti, kjer ne opazijo (ali pa jim je v bistvu vseeno), da se s tem dela norca tudi iz njih.

In ja, vem, tudi sam sem s tem tekstom postal del začaranega kroga Novinih bedastoč, zato naj še enkrat poudarim, da Nove ne kupujem, niti je ne berem, tokrat pa sem se samo še enkrat več prepričal, da je taka odločitev več kot pravilna in tudi edina možnost, da zaustavimo povodenj takih in podobnih oksimoronov, kot je trenutna Novina špehofobija. Čudno, da se ob branju takih člankov ljudje ne vprašajo, iz koga dejansko brijejo norca?

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev »

 1. strojnik strojnik pravi

  Prav na siolovih blogih sem imel “okršaj” z osebkom, ki se v celoti strija z potrbnostjo anoreksije. Ne bi verjel, kako te ženske razmišljajo, če ne bi doživel tega. Tragično pri tem je, da so všeč samo same sebi… :roll:

  7.11.2007 ob 09:13 | #

 2. iztokgartner iztokgartner pravi

  O tem sem tudi jaz že pisal. Bedno, bedno, da se folk tok s temi kilami obremenjuje in se zgraža za tako bedarijo.

  Kot si rekel sam: What the fuck

  7.11.2007 ob 12:14 | #

 3. Dejan Kaloh pravi

  @ spooky: ta Nova je res bolj tako wc čtivo, patetično je vse – od koncepta te revije do folka, ki si v njej izboruje svojo minutažo… Kar se pa tiče Špele in njene kilaže – njej je to seveda potrebno, važno je, da se piše, pa magari o njenem špehu…

  8.11.2007 ob 18:27 | #

 4. mojcas mojcas pravi

  Seksi baba je, nič ji ne manjka. Vse ostalo so samo zlobni jeziki.

  8.11.2007 ob 20:21 | #

 5. Nick Laos pravi

  off topic:
  iščem japonski film, ki sem ga že gledal, a se ne spomnim naslova.
  gre se o skupini otrok, ki jih ugrabijo in peljejo na samotni otok, kjer se z ovratnicami smrti borijo za svoje preživetje.
  mi lahko pomagaš z naslovom?
  lp

  9.11.2007 ob 09:00 | #

 6. spookymulder spookymulder pravi

  Huh :shock: zares hud off topic, ampak mislim, da vem kaj iščeš – gre za film Batoru rowaiaru (Battle Royale) režiserja Kinjija Fukasakuja iz leta 2000. Tukajle je še link na Imdb: Batoru rowaiaru

  Upam, da je to tisto, kar si iskal.

  9.11.2007 ob 11:11 | #

 7. Nick Laos pravi

  sem kar zasmetil na parih koncih. vmes že izvedel. hvala še tebi.

  9.11.2007 ob 11:18 | #

 8. Nick Laos pravi

  aja, si gledal še kaj drugega od njega?

  9.11.2007 ob 11:19 | #

 9. Nick Laos pravi

  zdaj vidim, da obstaja še br dvojka, super.

  9.11.2007 ob 11:21 | #

 10. spookymulder spookymulder pravi

  Samo še nekaj glede Špele in njene “(f)a(n)tomske debelosti” – kdor jo vidi, kako furiozno pleše in dela špage v nedeljo pri Mariu, mora biti zares zelo beden (in predvsem zelo zavisten) osebek, da jo označi za zašpehano. :roll:

  11.11.2007 ob 22:56 | #

 11. Morska pravi

  Strojnik: Napaka. Če bi bile same sebi všeč, sploh ne bi zbolele. Anoreksija je huda bolezen in večina ljudi ne ve, da ima zelo malo povezanosti z “všečnostjo”. So pa taki kretenizmi kot tale opisan v prispevku sam še dodatna “vzpodbuda” za naraščanje bolezni motenj hranjenja.

  10.01.2008 ob 18:01 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL