spookyMulder išče resnico

Že čutite spremembo? Novo klimo, namreč!

22.09.2008

null

Danes zjutraj sem znova vstal z glavobolom. Pravzaprav z migreno, ki traja že zadnja štiri leta. Hudičevo kljuvanje v glavi, ki mi onemogoča vsakdanje življenje, že vse odkar je Slovenija zapadla pod vpliv belcebuba, oziroma gospoda J, kot se glasi njegova bančna šifra.

Počasi sem se odvlekel do zasenčenih oken, ki sem jih zadnja štiri leta vsak večer tesno zapiral, da se ni neskončna sila Gospodarja teme (gospod J) ponoči povsem polastila mojega telesa. Previdno sem pokukal izza zastora … in doživel šok. Zunaj ni bilo več tiste strupene meglice, ki je v zadnjih štirih letih silila v vse pore naše dežele in v katero je lucifer (gospod J) tako neusmiljeno zavijal vse aspekte naše družbe.

Prestrašen, da ne gre zgolj za novo nakano in prevaro padlega angela (gospoda J) sem previdno odprl okno in zaslišal žvrgolenje ptičev. Tisto milo in brezskrbno čivkanje, ki je bilo za štiri leta prepovedano, izgnano in iztrebljeno. Da, ptiči so oznanjali, da se je sproščenost znova vrnila med nas.

Še vseeno nekoliko zaskrbljen sem se odločil, da poskusim v pljuča zajeti zrak. Nepredstavljivo dejanje, ki mi je v zadnjih štirih letih v najboljšem primeru povzročilo kašelj, bruhanje in vrtoglavico, v najslabšem primeru pa mi je za več mesecev onemogočilo kakršnokoli premikanje, delovanje in miganje. Počasi sem zadihal. Najprej previdno, nato vse bolj odločno, dokler nisem v ustih začutil tiste prijetne sladkobe sreče in radosti. Zajel sem polna pljuča in končno vedel … končno je prišel čas nove klime. Sovrag (gospod J) je končno poražen. Njegovi vojski teme je odklenkalo in prišel je nov čas. Čas, kot ga še ni bilo! Čas, ko so znova dovoljene sanje! Čas, ko bom zopet lahko počel vse, kar želim početi, ne da bi me vsevidno oko (gospod J) ves čas omejevalo.

Poln nove energije in radosti grem v kopalnico in radostno ugotovim, da se mi je znova vrnila potenca. Da v rokah ne držim več izsušene kože, kakor me je zadnja štiri leta uročil zlobni mag (gospod J), temveč pošteno krepelo – očitno prvi znaki nove klime. Še več, kar naenkrat opazim, da se voda v umivalniku ne obrača več v desno, temveč znova v levo, tako kot pritiče severni polobli zemlje in tako kot je bilo tudi pred štirimi leti, preden jo je zacopral zlobni Mrlakenstein (gospod J).

Naslednje presenečenje sledi v kuhinji, ko spijem požirek kave.
Nima več tistega ogabnega priokusa temne nesnage, ki se je pred štirimi leti pritihotapila v našo deželo, temveč so moje brbončice okusile pravo naslado okusov in nekakšen prijeten občutek božičnega vzdušja. Morda je šlo za cimet, lahko da je to kakšen drug dodatek, a meni je bilo jasno, da se gre zahvaliti novi klimi.

V roke vzamem časopis in končno lahko berem vse tisto, kar pod cenzuro, represijo in izsiljevanjem zloveščega Sitha (gospod J) nisem mogel izvedeti. Končno so bili iz najglobljih temnic in mučilnic izpuščeni novinarji in končno lahko pišejo v zadnjih štirih letih povsem zamolčano in nikjer omenjeno resnico o Patrijah, dobrodušnih tajkunih, demoliranem zdravstvu, zimbabvejski inflaciji, neobstoječi kulturi in še in še, preprosto preveč za eno samo jutro.

Sproščenost, ki je po štirih letih železnega objema temnega viteza (gospod J) zajela državljane, je bila vidna tudi na cesti. Nobenih zastojev, nobenih nesreč, nobenega divjanja, nobene panike, nobenega hitenja. Ljudje so mi prijazno mahali in mi dajali prednost ter preprosto uživali v vsakem vdihu nove klime in zdelo se je, da na ta dan niti avtomobili ne proizvajajo strupenih izpustov, temveč so se pridružili vsesplošnemu praznovanju ob izgonu zlobne jagebabe (gospod J).

Ko tako pridem na delovno mesto, končno vem, da me ne bo nič več oviralo pri mojih ambicijah in bom končno lahko razvil ves svoj potencial, brez da bi mi Veliki brat (gospod J) kukal čez ramo in me onemogočal. Dobre klime se je nalezel tudi šef, ki je prišel do mene, me potrepljal po rami, pohvalil za moje dobro delo, mi rekel, naj ne hitim preveč, saj mu je bolj kot storilnost pomembna kvaliteta za kar najboljšo zadovoljstvo strank, ter mi na koncu obljubil tudi povišico, ki seveda ne bo šla na račun zvišanja cen storitev, temveč si bo raje nekoliko znižal svojo plačo in tako bolj pravično in enakomerno razdelil denar med vse člane naše družbe. Skratka vse tisto, kar zadnja štiri leta ni mogel storiti, ko je bil pod vplivom slabe klime gospodarja podzemlja (gospod J).

Sedaj srečen in poln optimizma čakam na preostanek dneva in vem, da me čakajo samo lepe in dobre stvari, kajti nastopil je čas nove klime. Včeraj so bile sanje še prepovedane, danes pa je nov dan, ko nič več ni nemogoče in ko je vse drugače.

Danes se piše zgodovina,
naj živi nova klima,
kajti življenje bo odslej ena sama rima!

P.S.: Ko pa se zbudim iz sanjarjenja, je dejansko edina sprememba, ki sem jo do sedaj občutil, včerajšnje sesutje moje internetne povezave in telefonske linije, ki še vedno ni popravljena, ker se serviser noče umazati pri (po njegovem mnenju) pretesnem dostopu do telefonske omarice. Morda bi lahko trdil, da gre za zaroto gospoda J, ki me hoče na tak način cenzurirati, ali pa bi kričal, da gre za prvi ukrep novih sil na oblasti. Pa ne bom! Ker na srečo nisem eden tistih, ki jim je zadnja štiri leta vsak dan po glavi odmevalo topotanje konj jezdecev apokalipse, niti ne mislim, da bo moje življenje doživelo kakšno veliko spremembo zgolj zaradi menjave (domnevno boljše) oblasti. Naj pokažejo, kaj zmorejo, a konec koncev vem, da bo moje življenje predvsem tako, kot si ga bom naredil in uredil sam, ne pa da čakam na to, kaj bo politika storila zame in se hudujem nad parlamentarci, ko ne gre vse tako, kot bi si želel. Moj zgornji zapis pa je zgolj refleksija mojih pričakovanj, ki bi se morala uresničiti, če bi bil gospod J zares kriv vsega tistega, kar se mu (je) očita(lo).

 • Share/Bookmark
 

26 komentarjev »

 1. winer pravi

  super zapis :)

  22.09.2008 ob 14:14 | #

 2. Doktor Živago pravi

  Odlično, res se lažje diha. Samo še vedno ni vse za ziher. Glasovi iz tujine in po pošti lahko tudi prevesijo tehtnico na desno.

  22.09.2008 ob 16:38 | #

 3. blitz blitz pravi

  Ne boš verjel, pravkar sm prdnu kt prase, pa ni noben od mize pobegnu. Da ne govorim, da so v službi vsi kar lebdeli in nihče se ni razburjal. Za trenutek me je kar zgrabila panika pred bodysnatcherji.

  22.09.2008 ob 20:12 | #

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi

  Od včeraj tudi jaz lažje diham. Prav fin zrak je nenadoma prišel v Slovenijo.

  22.09.2008 ob 20:54 | #

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi

  Tvoje pizdarije pa so verjetno posledica tega, da si volil Janšo in se ti nova vlada že maščuje :)

  22.09.2008 ob 20:55 | #

 6. blitz blitz pravi

  Razen v Celje, kjer vlada mešanica vonja trupel janševizma in neprezračenih možganskih celic vrtnarizma

  Ni vsak Mr.Chance Peter Sellers :sad:

  22.09.2008 ob 21:21 | #

 7. spookymulder spookymulder pravi

  No, no, kar mirno fanta, saj so samo volitve … :cool:

  Aja, Iztok, morda pa nisi tako daleč s svojo ugotovitvijo, saj je serviser ugotovil, da je bil telefonski kabel izruvan iz omarice. Zaenkrat bom to kljub vsemu štel za naključje ali sabotažo mojega psa, ker mislim, da nova klima, kljub vsej svoji zveličavni blagodejnosti, vendarle še nima moči tornada. :lol:

  22.09.2008 ob 21:31 | #

 8. Martin pravi

  Iztok našega stranišča vedno teče na kakšno vrtnarijo, kjer nitrati, fosfati in kalij skušajo oplemenititi zemljo, a žal ne gre. Sadike so zanič, vrtnar pa še bolj.

  22.09.2008 ob 21:32 | #

 9. blitz blitz pravi

  Blagor tebi, martin. Naš skret pa sploh nima iztoka.

  22.09.2008 ob 21:35 | #

 10. barbiblond barbiblond pravi

  Madonca, zdaj šele si mi odprl oči, da gre za ponovno osvoboditev. Pravzaprav rahljanje, nismo še 29…

  22.09.2008 ob 21:43 | #

 11. Martin pravi

  Odlično, blitz, si vsaj svoboden.

  22.09.2008 ob 21:48 | #

 12. Dajana pravi

  Jaz ne čutim prav nobene spremembe klime. :evil: Pri nas je mrzlo in začel je padati dež. Vsi plakati na cesti v Šiški so potrgani in počečkani, tako črni kot rdeči, moja trinajstletnica je rekla, da so imeli športni dan in da so se sošolci pogovarjali samo o politiki in ko je kaj vprašala, so ji rekli, naj bo tiho. :shock: Umazano je še vedno strašno v Šiški, danes sem pobirala plastične flaše po enem otroškem igrišču, ki je še ostalo, ljudje so še vedno stari in težko hodijo…Otroci so še vedno nesramni… :roll:

  22.09.2008 ob 21:51 | #

 13. david.pelko david.pelko pravi

  Iztok, brez zamere, nisem vedel da si tak idiot. Nikoli ti ne bi tega napisal (da si idiot), če si ti ne bi dovolil napisat, da te je sram, da si Celjan, ker je JJ tam zmagal.

  Prosim te pojdi na sprehod, nadihaj se svežega zraka in potem še enkrat preberi, kar si napisal. Upam, da ti bo potegnilo.

  22.09.2008 ob 21:52 | #

 14. blitz blitz pravi

  dajana, žal tudi jaz ne in kar je še huje, v mestu Ljubljani ne vidim nobenega napredka. Pa ne govorim o velenajavljenih projektih, ki se menda res dogajajo. Govorim o drobnih nalogah mestne oblasti, kot je denimo vzdrževanje parkov. Topogledno ni naš šerif doslej naredil nič. Moj triletnik se je včeraj podil po parku in sredi parka zabredel v več kot pol metra visoke koprive, tako da je bil ves zatečen po obrazu in vratu. Ker se pač parke kosi dvakrat na leto (dejansko) in najbrž vsaka dva tedna (glede na fakture). Važno, da ima šerif čas delati v središču prestolnice sprejem ua zmagovalce volitev.

  Morda je res dober manager, gospod pa definitivno ni. A so vrteli vola?

  22.09.2008 ob 22:19 | #

 15. Martin pravi

  Dvom je pot do resnice.

  22.09.2008 ob 22:33 | #

 16. spookymulder spookymulder pravi

  No, no, blitz, ne moreš se takole sprehajati po Ljubljani in ocenjevati napredek. Za to rabiš dokaze. Npr. to, kar napišejo novinarji. Npr. sobotni inDirekt, kjer se je z naslovnice smehljal Zoki, spodaj pa je pisalo:
  “Morda stvari še niso popolnoma odločene, morda mora še marsikaj postoriti, a vse kaže, da se bo Zoran Janković zapisal v zgodovino kot eden izmed najpomembnejših županov našega glavnega mesta.”

  Tako so povedali novinarji, tako je in tako bo, kajti sedaj imamo novo klimo!!! :roll:

  @Dajana: To samo pomeni, da še nisi sprejela vere v novo klimo. Da se oklepaš stare heretične in barbarske klime, ki ti zastruplja dušo in zato ne vidiš, kako po štirih letih somraka znova sije sonce, žvrgolijo ptički in si ljudje srečno podajajo roke ter pojejo in se radostijo, da so končno spet svobodni. :lol:

  22.09.2008 ob 22:40 | #

 17. blitz blitz pravi

  Spooky, sem ga videl na polici v trgovini in sem pomislil, da gre za najinteligentnejšo kršitev volilnega molka ever.

  Moj sosed ima tudi novo klimo in nam vso noč ropota pod oknom. Jebeš novo klimo.

  22.09.2008 ob 23:47 | #

 18. Dajana pravi

  @spookymukder: :roll:
  @blitz: Tvoj jezik… Spominjaš me na… nekega Celjana. :lol:

  22.09.2008 ob 23:59 | #

 19. blitz blitz pravi

  Dajana, ampak moj je povezan z nekim gubastim organom.

  23.09.2008 ob 07:11 | #

 20. princesateme pravi

  spooky ti zavidam. Okoli mene sama megla in še centralno smo morali vklopiti. :evil:

  23.09.2008 ob 23:13 | #

 21. Dajana » Janša je za Slovenijo najboljša opcija pravi

  [...] – spookymulder: Že čutite novo klimo? Spremembo klime, namreč? [...]

  24.09.2008 ob 08:48 | #

 22. Anal(iza) pravi

  :grin: :grin: super!

  24.09.2008 ob 14:07 | #

 23. MICA pravi

  mojemu Najdražjemu se je – čez noč- čudežno povrnil sexualni apetit.:mrgreen:
  Vsaj tako je izjavil.
  Stokrat hvala Jankoviću & Kučanu.

  Ko preverim, če drži, kar govori, se zahvalim še ostalim, ki so tisto one spustili iz ječe:oops::oops:

  24.09.2008 ob 14:41 | #

 24. Dajana pravi

  Ja, čutimo klimo. :( Spooky, kje je Dejan? Blog na Siolu je izbrisal, poslala sem mu mejl, nobenega odgovora. :( Si videl, da je Sašo Peče komentiral pri Simoni?

  11.10.2008 ob 11:10 | #

 25. Pris Pris pravi

  Morda pa je Kaloh eden od tistih šestinpetdesetih srečnežev, ki jih bo vlada v odhajanju zaposlila pred primopredajo poslov.
  :razz:

  11.10.2008 ob 11:22 | #

 26. spookymulder spookymulder pravi

  @Dajana:
  Brez skrbi, Dejana še ni vzela megla, si pa verjetno lahko predstavljaš, zakaj je trenutno na “low profile”. Glede Pečetovega komentiranja pri Simoni pa sicer dvomim, da je to zares “naš” dragi Saško … čeprav sedaj verjetno zares ima dovolj časa tudi za te reči. :lol:

  @Pris:
  Morda … morda pa tudi ne. Morda pa bo eden od srečnežev tudi Pris? Ker kolikor razumem princip, so možnosti boljše, kot na loteriji … torej? :cool:

  19.10.2008 ob 23:04 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL