spookyMulder išče resnico

Realni zapor za virtualni umor

24.10.2008

null

Japonci so znova prvi – tokrat prvič neki Japonki grozi (resnični) zapor, ker je v virtualnem svetu ubila (karakter) svojega moža.

43-letno Japonko je nepričakovana razveza zakona v spletni igri Maple Story tako zelo razjezila, da je virtualni lik svojega (spletnega) moža pokončala, kar ji je zaradi obtožbe o vdoru v tuj računalnik na glavo nakopalo resnično policijo, ki jo je tudi aretirala.

Grozi ji obtožnica nezakonitega vdora v računalnik in prirejanja podatkov, za kar lahko v primeru pravnomočne obsodbe v zapor roma kar za pet let, oziroma jo lahko doleti denarna kazen do 5.000 dolarjev.

Za izvedbo svojega zločinskega dejanja je uporabila identifikacijo in geslo bivšega virtualnega soproga, 33-letnega uradnika, ki ji je svoje podatke zaupal, ko sta bila še (spletno) srečno poročena, ko pa je videl, da je njegov lik dočakal zgodnjo smrt, se je obrnil na policijo.

V svoj zagovor je bivša spletna žena navedla, da jo je v tragedijo pahnila nenadna ločitev, brez vsake besedice opozorila, kar jo je zelo razjezilo. Na srečo policija ni našla dokazov, da bi užaljena ločenka načrtovala kakšne povračilne ukrepe tudi v realnem svetu.

Igralci spletne igre Maple Story v svetu navidezne realnosti upravljajo vsak s svojim likom, ki jih predstavlja in ki lahko z drugimi liki vzpostavi najrazličnejše socialne stike, lahko pa se tudi borijo proti pošastim ali premagujejo različne ovire in uganke.

Resničnost in navidezna realnost očitno postaja vse bolj prepleteni – nas torej res čaka Matrica?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar »

  1. Pris Pris pravi

    Ne glede na soap-opera ozadje gre za nezakonit vdor v računalnik, za kar je tudi pri nas zagrožena zaporna kazen.

    24.10.2008 ob 13:49 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL