spookyMulder išče resnico

Deset resnic o Gartyju Fartyju

17.12.2008

Garty Farty

Gartyja Fartyja sem spoznal, ko je začel pisati na straneh Iztoka Gartnerja, nato pa je Reka Ankh začela objavljati njegovo biografijo v obliki grafičnih novel. Ker je izgledal pošten in realen dečko, sem začel spremljati njegovo delo in bil še toliko bolj vesel, ko je začel pisati tudi svoj blog in se včlanil tudi v veleumno družbo izbrancev Facebooka.

No, v nedavni temi na njegovem blogu, kjer se je odločil pogumno in brez dlake na jeziku izpovedati sedem resnic o sebi, pa me je izzval, da tudi sam napišem nekaj resnic o njem. Verjetno ga zanima, če je kakšna njegova skrivnost ostala skrita, toda ko se “Spockmuolder”-ja udari z rokavico po obrazu, bo tudi spregovoril … ne zgolj z sedmimi, temveč kar z desetimi resnicami.

Izvolijo torej deset resnic o Gartyju Fartyju, ki jih je poznal zgolj SpookyMulder, a jih bo sedaj blagohotno delil z vsemi Gartyjevimi prijatelji in oboževalci:

1. RESNICA:
Garty Farty je polulski plemič. V času celjskih grofov je imel namreč Ulrik II. konjarja, ki mu je v boju s turki rešill življenje, zato mu je podelil plemiški naziv. No, ta konjar je kasneje padel v nemilost Ulrikovega brata Hansa in je zapustil graščino, a je lahko obdržal plemiški naziv. Kasneje je imel razmerje z deklo, Pepco Kruljavo po imenu, ki mu je rodila sina Frančiška Fraterja, prvega kajžarja na kraju, ki je pozneje zaslovel pod imenom Polule. Frančišek pa je seveda Gartyjev sorodnik v štiriintridesetem kolenu (na kar je močno ponosen), zato Gartyju pripadajo vsi plemiški nazivi in časti, kot se za človeka modre krvi spodobi.

2. RESNICA:
Garty Farty je umetniško ime – tako kot je 50 Centu v resnici ime Curtis Jackson, se je Garty rodil kot Gargamel Fartelj.

3. RESNICA:
Gartyjeva punca je najbolj vroča ženska na svetu. Če bi obstajal izbor Miss Sahare, bi Gartyjeva punca dobila naziv doživljenjske častne zmagovalke. Je pa res, da je večinoma časa sumljivo tiho (samo včasih, po preveč intenzivnih posteljnih avanturah, se oglasi z dolgim PŠŠŠŠŠŠŠŠŠ…) … Garty trdi, da molči zato, ker zelo veliko razmišlja. Gartyja to ne moti.

4. RESNICA:
Gartyjeva luknja v glavi je nastala med ponesrečeno igro biljarda, ko je Garty dal glavo na mizo, da bi preveril, koliko vogalov imajo krogle, njegova punca pa tega ni opazila in mu poslala salvo krogel naravnost v glavo. A baje je prav ta dogodek prebudil Gartyjevo umetniško čakro in je takoj naslednji dan začel pisati blog.

5. RESNICA:
Garty je začel rapati že v tretjem letu starosti. Takratni posnetki njegovih ostrih besednih obračunavanj z gnilim svetom je po čudnem naključju prišlo v roke Ice-T-ju (med služenjem vojaškega roka je moral dešifrirati sporočila, ki bi lahko pomenila nevarnost za svetovni red in tako je dobil v roke tudi posnetke največjega anarhista (torej Gartyja) iz takrat še sumljive Jugoslavije), ki je nato iz tega naredil svojo pevsko kariero.

6. RESNICA:
Tito je na smrtni postelji za svojega naslednjika izbral Gartyja Fartyja, saj je (zlobni jeziki pravijo, da v diliriju prihajajoče smrti) v njem prepoznal reinkarnacijo svojih idej in duha. Na žalost je Garty v tistem času preživljal svojo drugo levitev, kar so izkoristili povzpetniki, ki so prevzeli oblast in zafurali državo, namesto da bi z Gartyjem na čelu postali 51. država ZDA – Genstahsia.

7. RESNICA:
Garty je imel komaj 7 let, ko je pogumno odšel v partizane. Pisala so se pozna sedemdeseta leta, a na žalost o njegovih herojstvih in boju za domovino ni veliko znanega, temveč se neuradno govori zgolj to, da so nekaj let kasneje naredili popis gozdnih prebivalcev in niso več našli nobenega domobranca.

8. RESNICA:
Garty kljub svojemu, kot britva ostremu repanju ni nasilen človek. Ko ga usatvijo policaji (kar se dogaja približno trikrat na teden, vedno zaradi prehitre vožnje na istem mestu) ne privleče na dan svoje pištole (morda tudi zato ne, ker v bistvu ni prava, temveč na vodo), temveč svoje razmišljanje o sistemu izpove preko svojih pesmi. Večinoma stvar deluje, saj tako silno nasmeje policiste (Garty ugotavljajo, da namesto, da bi dojeli globočino njegovih sporočil, raje uporabljajo smeh, kot obliko pasivne agresije), da mu ne morejo napisati kazni, je pa dobil kasneje že nekaj položnic za pralnico, ker se policisti ob njegovih pesmih tudi ponečedijo v hlače.

9. RESNICA:
Garty je tudi v časih najhujše diktature zloglasnega Janeza Janše obdržal svoj ponos in integriteto ter brez pomislekov o nevarnosti s svojim repom osveščal ljudi o življenjskih resnicah. Še več, ko je slučajno nekoč Garty srečal JJ na Prešernovem trgu, ga je prijel za roko in mu povedal, kar mu je šlo: “DDDD…Dober dan, gospod predsednik!” Od tega šoka si JJ ni opomogel vse do volitev, ki jih je prav zaradi tega tudi izgubil, zato Garty tudi upravičeno pričakuje, da se bo letališče Jožeta Pučnika kmalu preimenovalo po imenu največjega in zares edinstvenega osamosvojitelja našega naroda – Gartyja Fartyja.

10. RESNICA:
Garty je brezmadežno spočet. Ne z božjo pomočjo, temveč s pomočjo Vesoljcev! (SpookyMulder certified information)

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev »

 1. nevenka nevenka pravi

  He, he, to pa je predstavitev. Se mi je nekaj svetlikalo že brez nje, ampak sedaj imam pa pravi light show.
  :mrgreen:

  17.12.2008 ob 05:46 | #

 2. filmoljub pravi

  :lol: True. True.

  17.12.2008 ob 07:15 | #

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi

  Podobnost z resničnimi liki je seveda zgolj naključna :)
  Spooky, preveč časa imaš. A treba je priznati, da ga dobro izkoristiš :)

  17.12.2008 ob 13:34 | #

 4. dare pravi

  Zdaj je pa nekaj stvari veliko bolj jasnih. Ja no, meni v glavnem se zdi G.F. maksimalno duhovit. Avtor te izčrpne analize pa tudi ne zaostaja bistveno za njim….lp

  17.12.2008 ob 13:41 | #

 5. barbara pravi

  Bravo, Spooky! :mrgreen:

  17.12.2008 ob 18:59 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL