spookyMulder išče resnico

Zimbabvejski dopisnik Vlado Miheljak

16.01.2009

Vlado_vs_JJ

Ko takole berem (in se po pravici povedano zelo zabavam) kolumne Vlada Miheljaka, dežurnega kritika strašnega belcebuba J.J., se nekako ne morem znebiti misli, o kakšni strašni, grozljivi in zares nemogoči deželi pravzaprav govori gospod Vlado?

V deželi, ki jo opisuje, naj bi bilo gospodarstvo na kolenih in praktično uničeno, državljanske pravice poteptane in devalvirane, prebivalstvo pa na robu etičnega, socialnega in finančnega kolapsa. Seveda vse izključno po zaslugi strašnega gospodarja teme J.J.

Tistega mrlakensteinovskega tirana, ki si upa celo tožiti, če mu nekdo očita to in ono grdobijo. Si morete misliti? Da TOŽI, baraba nemoralna! Namesto da bi v slogu poštenega diktatorja nad Vlada poslal nekaj svojih eksekutorjev, kot je to sicer navada v tej zatirani deželi, kot jo opisuje Vlado. Tako ali tako naj bi imel po pisanju Vlada naš gospodar podzemlja J.J. pod svojo oblastjo policijsko, tožilsko, sodno in medijsko srenjo, tako da se mu res ne bi bilo potrebno bati posledic, če bi Vlada “vzela megla”.

Vendar ne, on gre TOŽIT? Zelo očitno nova strašanska zvijača vraga vseh vragov J.J., ki si je s tožbo zelo verjetno izmislil tako velikansko zaroto, da je sploh še ne moremo razumeti. Ampak zagotovo je vredna največjih tiranov v zgodovini človeštva.

A da se vrnem na začetek: ko takole gledam okrog sebe, nekako v naši ljubi Sloveniji nikakor ne morem prepoznati te zahojene “vukojebine”, kot jo opisuje Vlado. Je gospodarstvo zares na kolenih? Jasno, trenutno so slabi časi zaradi gospodarske krize, a je to mar res zgolj krivda J.J.? Če malce pogledamo drugod po Evropi, gospodarstva nekaterih držav že veliko bolj tanko piskajo, kot naše, pa za to po vsej verjetnosti vendarle ni kriv J.J. … razen seveda, če vse države v težavah dejansko vodijo kloni strašanskega brdavsa J.J. v preoblekah. Skoraj bi si upal trditi, da če bi npr. prej vlado vodil Pahor in bi ga ta mandat zamenjal sovrag J.J., bi Vlado že pisal, kako je J.J. samo v nekaj tednih vladanja zavozil gospodarstvo.

Gremo dalje: hodim po trgovinskih centrih in nekako nimam občutka, da bi bilo prebivalstvo povsem obubožano in praktično že strada. Res je, marsikdo je zelo na tesnem z denarjem, a večina vendarle še vedno nakupuje številne stvari, ki jih niti približno ne rabijo tako zelo nujno … večina ljudstva torej še ni obsojena na dieto iz trave in blata, kot človek dobi vtis ob branju Vladove kolumne.

Kar pa se tiče domnevno neobstoječih človekovih, moralnih in etičnih pravic, sem že na začetku nekako ugotavljal, da se mi zdi zelo čudno, da nek kolumnist piše tako kritične članke o nekom, ki bi ga lahko dal (vsaj po trditvah iz njegovega pisanja) že davno pretepsti, zapreti, mučiti ali celo likvidirati?

In tako tuhtam in tuhtam … in se mi posveti. Gospod Vlado Miheljak dejansko ne govori o Sloveniji, temveč so ga pod krinko poslali v Zimbabve, da bi poročal o tamkajšnjih katastrofalnih razmerah. Ker seveda ne sme neposredno pisati kar doživlja in vidi, saj bi ga drugače razkrinkali, pošilja članke nazaj v domovino in s spretnim kodiranjem besede Zimbabve zamenja za Slovenijo, Roberta Mugabeja pa nadomesti z J.J. In je volk sit in koza cela – mi lahko iz prve roke prebiramo, kakšne strahote se dogajajo v Zimbabveju, Vlado pa lahko mirno poroča, ne da bi tvegal razkritje. Težava je seveda le v tem, da navadnemu ljudstvu in očitno tudi J.J. ni nihče povedal, da gre za kodirano sporočilo. In zato ves ta nesporazum in nepotrebne težave.

Zatorej, ko bo Vlado naslednjič poročal o državi, ki ji vlada tiranski diktator, kriv za gospodarski in finančni zlom ljudstva, ki je ostalo brez vseh svoboščin … samo brez panike, šlo bo namreč zgolj za nazorno poročanje zimbabvejskega dopisnika Vlada.

 • Share/Bookmark
 

13 komentarjev »

 1. Marcos pravi

  Hahahaha, dober zapis, nasmejal si me :smile:

  16.01.2009 ob 22:35 | #

 2. osamosvojitelj pravi

  Prav šokantno postaja kaka diskrepanca vlada med množico informacij in našim vedenjem. Sploh če gre za počeetje našega največjega demagoga vseh časov JJ-a. Pa tudi tam, kjer je vse bolj ali manj jasno (mati vseh afer), se nič ne premakne. O vlogi naših petelinčkov z JJ-em na čelu v času osamosvajanja http://osamosvojitelj.blog.siol.net se pa sploh še ni začelo pisati. Glede našega gospodarstva bo pa sploh vse tako žalostno, da res ne bo. JJ je nastavil kup enih nestrokovnih kadrov in po letih se že kažejo rezultati. Res bi morali biti orto slabi, da bi se v minulih 4 konjunkturnih letih dovolj slabo obnesli, da bi se to pokazalo. Ampak kot kaže se kmalu bo, nekatere firme bodo zabredle zaradi brihtnega vodstva, druge ker se že leta ukvarjajo s prevzemi, ki jih je tako ali drugače vzpodbudil JJ. Ampak kaj bi to, JJ bo z demagogijo haral dalje, Pahor bo zaradi sebe in krize vse zafural in lahko se nam zgodi velika koalicija ali nova JJ vladavina z dvojnim mandatom.

  16.01.2009 ob 22:53 | #

 3. spookymulder spookymulder pravi

  @Marcos:
  Me zelo veseli, saj je smeh pol zdravja, sploh pa pride prav v tako turobni in temotni deželi, kot naj bi jo ustvaril lucifer J.J. :wink:

  @osamosvojitelj:
  Se ti res zdi grozeča gospodarska kriza tako tesno povezana s strahovlado zlohotnega J.J.? Kako torej, da tudi (ali pa še bolj intenzivno) v drugih državah množino odpuščajo delavce in propadajo podjetja, pa jih zadnja štiri leta niso vodili “janševiki”? Saj ne pravim, da je 1000 in 1 razbojnik J.J. svetnik, ampak če določene težave tako personificiramo, mogoče ne vidimo širše slike, torej težave celotne ureditve in miselnosti kapitalizma, sploh njegove turbo oblike, kjer je glavni cilj samo še služenje denarja, četudi z nemogočimi šekulacijami, ki so se morale sesuti v prah – in seveda, to še zdaleč ni pogruntavščina zgolj zadnjih štirih let. Sicer je res najlažje kazati s prastom in govoriti, da je za to kriv Janša ali Pahor, ampak potem bo tako ali tako vedno kriv nekdo drug, težava pa bo ostala nespremenjena.

  17.01.2009 ob 00:32 | #

 4. Rado Rado pravi

  Zapis je res zabaven, priznam.
  Je pa zgolj to.

  Če bi hotel zares analizirati Miheljaka, potem ne bi dobil takšnega zabavljivega spisa.

  17.01.2009 ob 00:49 | #

 5. david.pelko david.pelko pravi

  Ha, dober zapis.

  In popolnoma resničen.

  17.01.2009 ob 00:53 | #

 6. spookymulder spookymulder pravi

  @Rado:
  Analizirati Miheljaka … saj se hecaš, mar ne? :roll:
  To niti približno ni bil moj namen in tudi nimam niti najmanjšega pojma, kaj se dogaja v njegovi glavi, razen če bi za psihoanalizo uporabil Štoparski vodnik po galaksiji, kjer bi verjetno pisalo:
  Ena od zanimivih skrivnosti človeškega uma je, da ob pogledu ali že zgolj ob misli na osebo, ki je ne prenesejo, v glavi zaslišijo topotanje konjenikov apokalipse, ki preglasijo ves razum in samonadzor ter onemogočijo razsodno sklepanje, pisanje ter razmišljanje, temveč silijo v ekstreme in pretiravanja. :cool:

  Seveda bi se lahko reklo, da je nekaj takega morda izkusil tudi sam avtor tega prispevka, kar bi razložilo morebiten vtis zabavljivosti. Ali pa tudi ne. Zabavljivosti, namreč. :razz:

  @david.pelko:
  Če je res vse, kar je napisal Miheljak, je lahko res tudi to, kar se je zapisalo meni, mar ne? Drugače pa me lahko tudi toži in obljubim, da ga ne bom oklical za samodržca. :lol:

  17.01.2009 ob 01:28 | #

 7. Rado Rado pravi

  Dobro si zapisal Spooky. Tvoj namen je bil zabavati se. In niti približno nisi zadel Miheljaka.

  17.01.2009 ob 01:33 | #

 8. Žogca pravi

  A ni že to, da Janša toži pol Slovenije, dovolj hudo? :roll:

  17.01.2009 ob 01:53 | #

 9. david.pelko david.pelko pravi

  Žogca, saj ne toži pol Slovenije. Toži nekaj lumpov, ki so ga posredno oklicali za evropskega Mugabeja. Tudi jaz bi jih.

  p.s. lumpi so pa itak vsi. Tako levi, kot tisti, ki so iz levih postali desni :lol:

  17.01.2009 ob 08:46 | #

 10. blitz blitz pravi

  Ha, ha si me nasmejal. Ampak se ti pa vidi, da ne razmišljaš dovolj globoko. Zdi se, kot da smo pozabili, da je JJ pol leta vodil EU. In to prav po izteku njegovega vodenja EU je širom po napaćeni Evropi udarila kriza. Pa menda ne misliš, da je recesija slučajno nastopila? JJ pač zlomi vse česar se dotakne.

  Hvala Bogu mu ni uspelo zlomiti naših vrlih univerzitetnih intelektualcev, ki tako lahko še naprej pridno gruntajo in vrtajo, kje vse nam ga politiki špičijo. Ali si lahko zamisliš zatohlost države brez Miheljakovih ostroumnih prividov? Saj bi povprečen Slovenec še verjel, da nam sploh ne gre slabo. Sploh ne vem, kaj bi počeli ves božji dan, če ne bi jamrali in tarnali.

  Aja, kaj pa če je Magnusov J v resnici M? :wink:

  Drugače pa se kar strinjam z zapisanim – če ne bi imeli MIheljaka, bi si ga morali izmisliti. Kot so si Nemci barona von Muenchausna ali Magnus in Bunker Superhika.

  17.01.2009 ob 20:51 | #

 11. Žogca pravi

  David, težko sledim, ker kadarkoli odprem časopis, nekoga toži. Nekaj lumpov? Pa tudi finsko televizijo ali kako?

  17.01.2009 ob 20:57 | #

 12. porednica pravi

  Dober zapis. Kako bi bilo brez princa teme? In še nekaj, če te po krivem obdolžijo potem, ne smeš tožiti?

  29.01.2009 ob 20:29 | #

 13. Len pravi

  LOL. Zlom človekovih, moralnih in etičnih načel so samo druge besede za – nič konkretnega ne morem očitat, lahko pa očitam nekaj ezoteričenga in nemerljivega, kar je stvar osebne percepcije. In me ne morejo zjebat s podatki iz SURS-a (sicer pa statistika itak laže in ne prikaže realnega stanja).

  So pa vsi skupi eni navihanci…

  23.02.2009 ob 20:10 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL