spookyMulder išče resnico

Ko poklekne tudi Mladina

8.10.2012

objektivno novinarstvo ali podrejanje medijev?

Napovedan dvig DDV-ja ne medije je že zahteval prvo žrtev … pod grožnjo višjega davka je pokleknila Mladina, eden najsvetlejših svetilnikov objektivnega novinarstva, ki se je zvesto držala poslanstvu razgaljanja slabosti, korupcije in zlobe Tistega, ki ga ne smemo imenovati.

Zgolj v letošnjih izdajah Mladine so naslovnice v več kot tretjini primerov namenili razgaljanju uničevalne podobe Gospodarja teme, pa tudi sicer je bila večina notranjepolitične vsebine namenjena skoraj izključno kritiki razdiralnih sil Satanovih konjenikov apokalipse.

V zadnji številki Mladine pa se je zgodila grozljiva deviacija. Napovedana dodatna davčna obremenitev je očitno do te mere prestrašila vrle Mladinine urednike in novinarje, da so se odločili presedlati na drugo stran in zabosti nož v hrbet velikemu iluminatu levice in nesojenemu zmagovalcu Zoranu.

Strašljiva kritika je napisana povem v stilu razgaljanja najbolj temačnih nakan Sovraga in si celo drzni nastaviti neprijetno ogledalo (levim) volivcem, ki vsaj v Ljubljani še vedno v večini podpirajo Zorana in v obtožbah proti njemu vidijo zgolj zaroto Belcebuba.

Članek se namreč poleg naštevanja spornih Zoranovih ravnanj posveča tudi vprašanju slovenskega volilnega telesa, ki je očitno ne glede na desno ali levo politično usmerjenost pripravljen podpirati svojega kandidata ne glede na njegovo moralno spornost. Oziroma tudi sami politiki na eni in na drugi strani, čeprav polni besed o drugačni drži, v primeru lastnih spornih ravnanj niso pripravljeni prevzeti moralne odgovornosti, temveč raje krivdo krivijo na drugo stran oziroma se sklicujejo na politično zaroto.

Nek neuk tujec, ki ne pozna slovenskih političnih razmer in medijev, bi nemara celo pomislil, da gre zgolj za objektivno novinarstvo revije, ki enakovredno kritizira vse, ki si kritiko zaslužijo. Toda glede na Mladinino preteklost odločne in ekskluzivne kritike Zlobnega maga, je zares težko verjeti, da je napoved zvišanja DDV-ja za medije in takojšnja Zoranova kritika zares zgolj naključje.

S strašljivo hitrostjo se je zgodilo tisto, pred čemer so nas v zadnjih tednih strašili – Pandorina skrinjica je odprta in Vratar podzemlja si je začel podrejati tudi tiste medije, ki so do sedaj uspeli razgaljati njegove nečednosti. Posledično bomo verjetno kmalu tudi v drugih medijih lahko vse pogosteje zasledili neupravičene in pristranske kritike Zoranovih dejanj, med tem ko bomo deležni vse manj upravičenih svaril o zloveščih načrtih Velikega brata.

Tema se zgrinja in nas duši,
bežite, bežite, dokler lahko!

  • Share/Bookmark
 

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL