spookyMulder išče resnico

Kozlovska sodba v pasji šoli

15.11.2012

Rumeni tisk nam je danes postregel z novo škandalozno bravuro razkrivanja največjih svinjarij v tej državi … in tokrat dobesedno, saj so razkrili pasjo svinjarijo, ki se dogaja v Osnovni šoli Bežigrad.

Psi, naši najboljši ... ubijalci?!?

Pravzaprav za šokantno razkritje nimajo zaslug vrli novinarji, temveč zaskrbljena mamica enega od učencev, ki se je zvečer, nič hudega sluteč sprehodila mimo šole. In kakšne grozote je tam doživela?!? Zares strašne! Tako srhljive, da naprošam vse morebitne bralce z rahlimi živci, da prenehajo z branjem in na svojo običajno dozo adrenalina raje počakajo do Mariovega sobotnega kviza.

Za vse (lahkomiselne) pogumneže, ki nadaljujete z branjem, pa naj na kratko povzamem grozo, ki jo je mamica doživela pred OŠ Bežigrad:

»Z grozoto in gnusom vam sporočam dogodek, ki se je zgodil na OŠ Bežigrad, ki sem mu bila priča,« je začela pritožbo mama, ki se ne more sprijazniti z dogodkom, ki se je zgodil v soboto, 10. novembra. Ko se je namreč med vikendom sprehodila mimo bežigrajske osnovne šole, ni mogla verjeti svojim očem: »Opazila sem, da lastniki psov peljejo svoje ljubljenčke v šolo. Z začudenjem sem šla pogledat, kaj se dogaja, in ko sem videla omenjeni dogodek, sem mislila, da me bo kap. V jedilnici, tam, kjer moji in ostali otroci jedo malico in kosilo, se je zbralo približno petnajst psov, ki so tam lajali drug na drugega, se valjali po tleh, in lastniki so se učili, kako jih dresirati.«
Ker se ji je pred očmi takoj odvrtel film, kako se njen nadobudni šolar igra na tleh, zaradi česar je poln pasjih dlak in morebitnih bakterij, ki lahko ogrozijo njegovo zdravje, mu je naročila, naj poskrbi za čistočo, preden se naslednjič usede na tla in igra z vrstniki. »Moj otrok je po mojem naročilu z vlažno brisačko podrgnil po tleh, in ta je bila polna kratkih pasjih dlak – kocin,« je zato še bolj jezna na pristojne v šoli.
Po mnenju ogorčene mame psi v šolski jedilnici niso sporni zgolj zardi bolezni, temveč tudi v smislu skrbi za čistočo, ki jo starši želijo vcepiti svojemu naraščaju: »Sprašujem vas, ali je bila jedilnica po dogodku prefesionalno očiščena, razkužena in pripravljena za pripravo hrane za otroke. V jedilnici se naši otroci tudi valjajo po tleh, saj naj bi bila ta popolnoma čista, morda jim pade kos kruha na tla, verjetno ga poberejo in pojedo … se tako pazi na naše otroke? Kakšen higienski minimum uporabljajo v šoli? Se držijo vseh higienskih in drugih predpisov? Verjetno ne (…) Pričakujem, da bo za ta incident izvedela širša javnost, saj me je ob prisotnosti psov v jedilnici, kamor nikakor ne sodijo, sililo k bruhanju. Nekateri otroci so alergični na pse, dlake ipd. in v takem prostoru naj bi jedli. Nikakor!«

Skratka, groza! Da se kaj takega dogaja v naši državi!!! Smo se zato borili!?! Psi v šolah?!? Kaj se bodo še spomnili nemoralni barbari, ki ne razumejo, da človek, sploh pa ne otrok, ne sme imeti kontakta z živimi bitji, ki so potencialni prenašalci bolezni. Pa še dlakasti so!!! Škandal! No, kot se izkaže v nadaljevanju članka, je to zgolj vrh ledene gore, kajti ravnateljica šole je brez sramu pojasnila, da so:

»…prostore za tri ure in pol odstopili prostovoljnemu neprofitnemu društvu Ambasadorji smeha, ki izvaja terapijo s pomočjo živali in je večkrat prisotno v naših šolah. Po naših informacijah so med drugim redni gostje oziroma pomočniki v bolnišnicah.«

Kako prosim!?! Tem beštijam dovolijo tudi dostop v bolnišnico!?! Kjer naj bi otroke zdravili, ne pa jih še dodatno izpostavljali pasjim bakterijam in alergenim pasjim dlakam! Če dobro pomislimo, pa je verjetno to zgolj nadaljevanje dobro znane zarote farmacije in zdravnikov, ki svoje nič hudega sluteče paciente izpostavljajo dodatnim bolezenskim okužbam, da jih potem lahko naknadno napolnijo z zdravili in ob tem seveda mastno zaslužijo. A to je že tema za kakšno od naslednjih šokantnih pisanj rumenega časopisja.

Posvetimo se konkretnemu primeru psov v jedilnici osnovne šole. Si predstavljate, da otroka zjutraj mirne vesti pošljete v šolo, kjer so se prejšnji večer valjali kontaminirani prenašalci bolezni na štirih nogah!?! Še dobro, da je vestna mamica to videla in opozorila sina, da sedaj v šoli s seboj vedno nosi mokro brisačo in z njo briše tla, preden se lahko tja usede. Morda je zato postal posmeh celoten šole in glavna tarča šolskih nasilnežev, toda glavno je, da se ne bo slučajno okužil s kakšnim pasjim bacilom.

To me spominja na modrost iz animiranega filma Lorax, kjer je župan (ki je služil s prodajo ustekleničenega zraka) ustvaril utopično mesto brez dreves (in drugih živih bitji), vendar so se od nekje našli hipiji, ki so hoteli zasaditi drevo. Pa jih je lepo posvaril, kako grozno je drevo, ki kar brez nadzora bode iz zemlje in raste, dobi liste, ki kar padejo, kamorkoli se jim zahoče in seveda po drevesu tudi plezajo mravlje in druge žuželke. Grozno! Seveda niso poslušali njegovih skrbi in drevo kljub vsemu zasadili.

Toda vrnimo se nazaj k naši zgodbi. Ob prebiranju tega škandaloznega dogodka sem se namreč šele zavedel, v kako neurejeni družbi živimo in kakšnim nevarnostim smo ves čas izpostavljeni. Na šolskem ministrstvu so pritožbo mame predali inšpekciji, ki bo preučila zadevo. Upam in pričakujem, da bo podobno storil tudi minister za zdravje, glede obiska psov v bolnišnicah.

Da pa ne bo vestna mamica sama v boju z grozečimi pasjimi nevarnostmi, sem se odločil ukrepati tudi sam.

Kot prvo sem preko mojega odvetnika podal tožbo proti mojim staršem zaradi malomarnega ravnanja v mojem otroštvo, ko sem bil vsakodnevno izpostavljen mačjim in pasjim nevarnostim, naš družinski pes pa je včasih celo dobil prostor pod mizo v jedilnici. Da ob tem nisem bruhal oziroma zbolel za kakšno grozno pasjo boleznijo, se imam verjetno zahvaliti zgolj božji intervenciji.

Nadalje sem veterinarski upravi in socialni službi naznanil sestro in njeno družino, ki svoje otroke namerno in zavestno pusti, da se vsak dan brezskrbno igrajo z družinskim psom, večkrat pa sem pri njih doma na tleh videl tudi kakšno pasjo dlako. Strašno! Da moji nečaki še niso zboleli za nobeno pasjo boleznijo in nimajo alergij, se verjetno spet lahko zahvalim zgolj božji intervenciji.

In nenazadnje sem veterinarski upravi in sanitarni inšpekciji prijavil tudi kar samega sebe, saj sem v jedilnici že večkrat našel kakšen las ali dlako, ki je verjetno pripadala meni, da sploh ne omenjam, da ima povprečno človeško telo zgolj v črevesju desetkrat več bakterijskih celic, kot pa telo premore vseh človeških celic. Ko zraven prištejemo še bakterije, ki se vedno nahajajo na naši koži, lahko ugotovimo, da smo tudi ljudje zelo nevarni prenašalci bakterij in drugih bolezni.

Sedaj me vsakič, ko se zavem, da sem v jedilnici, začne siliti na bruhanje.

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev »

 1. Igor pravi

  Saj je prav, da te sili na bruhanje. Ali pa še nisi slišal, da smo nekateri alergični na živalsko dlako? Ko grem na obisk k lastniku psa, se mi do večera zamaši nos, solziti se mi začnejo oči…. Torej? Pravilno, da se mati razburja. Psi v prostorih, ki so odprti za javnost nimajo kaj početi.

  16.11.2012 ob 10:20 | #

 2. barbara pravi

  Da, tudi jaz se imam zahvaliti samo božji previdnosti, da od svojega psa še nisem fasala gripe, medtem ko je kihal in kašljal naravnost vame ne da bi dal taco pred gobec. In ne moreš verjet, nikoli si ne umije tac po tem ko opravi potrebo. In pljuva po tleh! Groza! Kaj za otroke imajo pred jedilnico slučajno kak bazenček postavljen, tako kot pred vstopom v bazen, da si copate razkužijo?

  16.11.2012 ob 10:56 | #

 3. spookymulder spookymulder pravi

  @Igor:
  Moje sočutje, očitno imaš zelo visoko stopnjo alergije, če že ob zgolj občasnih in kratkotrajnih stikih s pasjo dlako dobiš tako burno reakcijo. Kljub temu pa se načeloma ob upoštevanju higienskih standardov (redno čiščenje prostorov) da alergijskim reakcijam praktično povsem izogniti, saj če pomisliš, so psi prisotni v zelo veliko prostorih in če bi res že vsak najmanjši stik povzročil probleme alergikom, bi imel ves čas težave z alergičnimi reakcijami. Poleg tega je za alergike tudi velika razlika, kako so psi negovani (čiščenje, kopanje, redno česanje dlake), in zagotovo so psi,ki jih namensko trenirajo za terapije in stike z bolniki oziroma otroci, podvrženi zelo skrbni higienski negi.

  Poleg tega pa je vse več indicev, da otroci, ki so alergični na pasjo dlako, to alergijo lažje prerastejo, če so občasno izpostavljeni alergogenom, kot pa tisti, ki so povsem izolirani, saj se s tem krepi imunski sistem, da se nauči prepoznavati med pravimi nevarnostmi za telo in med nepotrebnimi (alergičnimi) reakcijami. Enako je tudi z virusnimi in bakterijskimi okužbami, saj ljudje, ki so bili v mladosti zelo malo izpostavljeni naravni imunizaciji (torej naravnemu stiku z virusi in bakterijami), kasneje veliko težje prebolijo okužbe oziroma so le te pogosto tudi kronične.

  16.11.2012 ob 11:48 | #

 4. tamalamala tamalamala pravi

  Jaz sploh ne bom upala imet otrok, ker bi bilo to glede na moje dekadentne življenjske navade izjemno neodgovorno.

  P.S.: Pri meni se najdejo pasje dlake celo – v postelji. Pa ne samo to – na umivalniku v kopalnici večkrat zasledim kakšen človeški las … bruh bruh bruh :mrgreen:

  16.11.2012 ob 13:11 | #

 5. katarina pravi

  Ok, reakcija te mame je čisto pretirana, ampak če ima doma alergike jo razumem do neke mere.
  Sama sem absolutno nora na pse, ampak sem 3 leta nazaj pridelala alergijo, sedaj ne smem biti v istem prostoru z njimi, niti ne za njimi, sicer se začnejo dogajati grozne zadeve na moji koži…

  Kar se pa tiče stika z alergenom, ki naj bi odpravil alergije…BULLSHIT… alergična sem bila na mačke, od zmeraj, 3 leta nazaj sem bila en vikend pri kolegu ki ima v bajti 2 mačka, kar nisem vedela vnaprej, sicer ne bi šla, ok tisti vikend sem nekako preživela, ampak skozi na pragu asmatičnega napada…ko sem prišla nazaj domov sem bila 3 mesece bolna, vse je kazalo na pljučnico, vendar antibiotiki niso prijeli, postavil se je sum na alergije, po tisoč testih smo ugotovili nove alergije: mleko, psi, gluten in še bi lahko naštevali… vse samo zaradi tistih mačkov…

  16.11.2012 ob 16:34 | #

Komentiraj

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

RSS vir za komentarje. | TrackBack URL